Merhaba

Emir Buğra KÖKSALAN tarafından tarihinde yayınlandı

Merhaba arkadaşlar. İlk blog postumu yazmaktan mutluluk duyuyorum. Bu blogumda daha çok teknik konulardan bahsedeceğim. Yazılarımı İngilizce ve Türkçe olarak yazacağım. Elimden geldiğince çok post yazmaya çalışacağım. Çalışacağım diyorum çünkü blog yazmaya alışkın değilim. Bir konuyu anlat derseniz anlatırım ama blog yazmak gerçekten farklı birşey. Yazma konusundaki ifade gücüm pek iyi sayılmaz. Gerçi zaten burası bir edebiyat sitesi değil. Ama hatalarımdan dolayı şimdiden özür dilerim ve lütfen geri bildirim yapmaktan çekinmeyin.

Burada daha çok ufak tüyolar, örnekler, karşılaştığım hataların çözümleri ve kod iyileştirme yöntemlerinden bahsetmeye çalışacağım. Burada herkesin ufak bir arama sonucu ulaşabileceği yani erişmesi kolay olan bilgileri yazmayacağım. Örneğin bir tomcat nasıl kurulur, maven nasıl kullanılır, maven 2 mi 3 mü falan filan gibi konulara değinmeyeceğim. Daha çok spesifik konulardan bahsedeceğim. Amacım daha çok insana faydalı olmak ve ülkemizdeki teknik konulardaki derin bilgi eksikliğini gidermek. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Ayrıca yapacağınız yorumlarla hem bana hem diğer insanlara bilgi katkısında bulunacağınızı da umuyorum.

Bununla birlikte üç tane daha sitem var. Birtanesi sosyal blog diğeri freelance iş teklifleri alma amacıyla açtığım site üçüncüsü ise gitar derslerinin bulunduğu blog sitesi. Bu siteler:

www.profesyonel.web.tr Freelance iş tekliflerinizi bu site üzerinden gönderebilirsiniz.

www.emirbugra.net Sosyal blog sitem. Gitar videolarım, bazı fotoğraflarım, şiir ve nesirlerimi buradan takip edebilirsiniz.

www.elektrogitarlar.com Buradan verdiğim gitar dersleri içeriklerine, konulara, örnek videolara ulaşabilirsiniz.

Bol kodlu ve bol sosyal günler geçirmeniz dileğiyle. Esen kalın.

Kategoriler: General

Emir Buğra KÖKSALAN

Java & PHP Developer

2 yorum

Berkhan · 24/10/2013 22:51 tarihinde

İleriki yazılarınız da, en baştan-prof. seviyeye kadar php&html&mysql hakkında tecrubelerinzden de bahseder bir makale yazmanız mümkün mü ? Şahsen 16 yaşındayım ve sadece kodlamaya başlangıc hakkında makaleler var ama hem kodlama hemde en üst düzeye kadar olan süreç hemde okul ile bağlantısı ile ilgili bir makale rastlıyamadım. Eğer sizin içinde mümkün ise bu konu hakkında bir makale yazmanızı çok isterim.

    Emir Buğra KÖKSALAN · 25/10/2013 09:58 tarihinde

    Merhaba. Tabiki ilerleyen zamanlarda PHP üzerine de ileri seviye yazılar yazmayı düşünüyorum. Malesef ülkemizde spesifik konulardaki tecrübeler pek paylaşılmıyor. Bence bu konuda bencillik hakim. Bana kimse bişey göstermedi ben de kimseye söylemem zihniyeti var ülkemizde. Ama yabancı dillerdeki makalelere bakarsanız kesinlikle böyle birşey yok. Herkes bildiğini öğrendiğini çok spesifik bir konuda karşılaştığı hatayı ve çözümü hiç üşenmeden yazıyor. Herkes böyle yaptığı için bilgi inanılmaz şekilde büyüyor ve sonuç olarak herkes kazanıyor. Bizim de aynı şekilde davranmamız gerekiyor.

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.