Python maceralarım 4 – Keywordlere dikkat!

Emir Buğra KÖKSALAN tarafından tarihinde yayınlandı

Python kodlamak zevkli olduğu gibi bir o kadar da dikkat isteyen bir iştir. C sintakslı dillere alışmış birisi olarak Python’da çok farklı olan ve dikkat gerektiren konular var. Bunların en başında Python keywordleri duruyor. Keyword derken aynı zamanda fonksiyon isimlerini de kastediyorum.

Az önce bir fonksiyon tanımladım ve hiç beklemediğim bir hatayla karşılaştım. Hata tam olarak şu:

TypeError: 'str' object is not callable

Bu ne demekti ki? İlk bakışta hiçbir anlam veremedim ama biraz araştırınca aslında hatanın benden kaynaklandığını ve çok basit olduğunu gördüm. Python’da str() isimli bir fonksiyon var. Bu fonksiyon int tipindeki değeri string‘e çeviriyor. Ben ne yapmışım? str isminde bir değişken tanımlamışım. Hem bu değişkeni tanımlayıp hem de int tipindeki değeri string‘e çevirmeye çalışmışım. Doğal olarak Python bana kızdı. Dedi hayırdır sen hem fonksiyonu eziyon hem de ezik fonksiyonu çağırıyon. O an anladım ki Python’ın ayarlarıyla oynamamak lazım. Keywordlerine dikkat etmek ve tanımlı olan bir fonksiyonu ezmemek lazım. str isimli değişkeni rawStr olarak değiştirip yoluma devam ettim.

Python’ın birçok keywordü var. Bu keywordleri iyice öğrenip ona göre geliştirme yapmak gerekiyor yoksa Python bize çok kızar. Python’ın gazabından Allah’a sığınıp yola devam ediyoruz. Herkese bol kodlamalı günler dilerim.

Kategoriler: PythonTürkçe

Emir Buğra KÖKSALAN

Java & PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.