Eclipse İnce Ayar

Emir Buğra KÖKSALAN tarafından tarihinde yayınlandı

Eclipse Java tabanlı bir geliştirme ortamıdır. Birçok faydası bulunmakla beraber ilk kurulumda birçok gereksiz özellik açık oluyor ve bu yüzden çok fazla sistem kaynağı tüketiyor. Bunun sonucunda da yavaş çalışma, donma, fazla ram tüketme falan filan gibi sıkıntılar oluyor. Eclipse’i en verimli şekilde kullanmak için birkaç ayar yapmak gerekiyor. Hadi başlayalım.

Press F2 for focus

Bu şey çok sinir bozucu olabiliyor. İmleç yada mouse pointerı bir değişkenin üzerine gelince ufak bir tooltip açılıyor ve içerisinde “Press F2 for focus” yazıyor. Bunu kapatmak için Preferences – PHP/Java/C – Hovers seçiyoruz ve oradaki tüm kutucukların işaretlerini kaldırıp Tamam butonuna tıklıyoruz ve artık bu sinir bozucu tooltip penceresini görmüyoruz.

Başlangıçta Etkinleştirilen Eklentiler

Başlangıçta aktifleştirilecek olan eklentileri buradan seçebiliyoruz. Preferences – General – Startup and Shutdown menüsüyle bize lazım olmayan eklentileri kaldırabiliriz.

Ubuntu’daki Gereksiz Buton ve Sekme Boşlukları

Evet GTK ile Windows butonları farklı spacing ve padding değerleri vardır ve bu yüzden Eclipse Windows’ta güzel görünürken Linux’ta gereksiz boşluklar kapladığı için pek göze hoş görünmüyor. Bunu çözmek için ~/.gtkrc-2.0 dosyasına birkaç ekleme yapmamız gerekiyor. Benim kullandığım dosyayı buradan indirebilirsiniz.

 


Emir Buğra KÖKSALAN

Java & PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.