Android İçin Flaş Işığı Uygulaması

Emir Buğra KÖKSALAN tarafından tarihinde yayınlandı

Birçok android telefonun arkasındaki kameranın flaş ışığı vardır. Bu araç sayesinde karanlık ortamda kaldığımız zaman ışık ihtiyacımızı giderebiliriz. Bu ihtiyaç onbeş yıllık telefonlarda bile var. Hatırlarsanız bazı eski telefonların üstlerinde bir flaş ışığı vardı. Nokia 1100 bunlara en iyi örnek. Bu telefon sayesinde karanlıkta kaldığımız zaman ışık ihtiyacımızı karşılıyorduk. Eski telefonlar bile böyle temel bir ihtiyacı karşılarken neden akıllı telefonlar bu işi yapmasın? Tabiki yapabilirler. Üstelik eskilerine nazaran daha iyi şekilde.

Androidli telefonların yüzde 90’ının kamerası flaşlıdır. Bu flaş sürekli açık kalabilir. Üstelik güçlü bir beyaz ışık verir. Flaşın bu özelliğinden faydalanarak karanlık ortamlarda ışık ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Günümüzde bu işi yapan birçok Android uygulama mevcut. Bunlar ücretsiz olmalarına karşın sinir bozucu reklamlar barındırmaktadırlar. O uygulamalardan birtanesini ben de kurdum telefonuma ama reklamlar yüzünden sinir oldum ve kaldırdım. Sonra kendi kendime düşündüm ki ben bir Java Developer olarak neden kendi flaş uygulamamı yazmayayım? Hem kendimi geliştirmiş olurum hem açık kaynak dünyasına bir katkım olur diye düşündüm. Gerçekten çok küçük bir uygulama. Toplam yazdığım kod sayısı 20-30 civarlarında. Sadece iki tane class oluşturdum. Bir de buton ekledim o kadar. Toplamda ARGE faaliyeti 2 saat civarında sürdü. Tabiki geliştirilebilir, yeni özellikler eklenebilir, Nice To Have’lerle daha da güzelleştirilebilir. Boş vakitlerimde üzerinde yoğunlaşmayı düşünüyorum. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra da kodları Github’da paylaştım. İsteyen alsın kullansın. Hatta geliştirmek isteyen benimle iletişime geçebilir 🙂

Kodlar şu adreste: https://github.com/kodmanyagha/flashdisco

Ayrıca isteyene doğrudan APK dosyasının linkini vereyim. Doğrudan indirip kurabilirsiniz. Tabiki kurmadan önce “Bilinmeyen Kaynaklar” ve “Uygulamaları Doğrula” seçeneklerini onaylamanız gerekiyor 🙂

APK dosyası: https://github.com/kodmanyagha/flashdisco/raw/master/bin/FlashDisco.apk

Bol Javalı günler dilerim 🙂


Emir Buğra KÖKSALAN

Java & PHP Developer

1 yorum

İsmail Y. · 09/06/2016 12:38 tarihinde

Hocam merhabalar.Ben sizin uygulamanıza benzer bir uygulama yapmak istiyorum.Bir buton olacak ve butona bastıgımda telefonun flaşı yanıp sönecek.Yine butona tekrar bastıgımda flash kapanacak.Ek bir sorumda şu:Bu android telefonun flaşının frekansını istedigimiz gibi arttırıp-azaltabilirmiyiz.Eger böyle bir imkanımız varsa frekansı nasıl ve ne kadar arttırıp-azaltabiliriz? Teşekkür ederim,iyi günler.

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.